zaterdag 22 januari 2011

Enkele leuke Escher spulletjes

Hallo mijn beste lezers, vandaag is het de laatste dag dat ik een berichtje plaats op deze blog. Ik hoop dat jullie weetjes over Escher zeer fijn en interessant vonden. Ik heb allesinds heel veel over hem geleerd. Ik vind hem, nu dat ik hem kan, dan ook een zeer boeiend persoon.

Ook al is het vandaag hier mijn laatste dag, toch wil dit echter niet zeggen dat ik niks nieuws over Escher voor jullie heb opgezocht. Daarom heb ik vandaag een Site voor jullie gezocht en gevonden waar je een heleboel fijne spullen met tekeningen van Escher kan kopen.Zo vind je op deze site t-chirts, puzzels, posters, boeken, en nog hele leuke dingen met tekeningen van hem op.  http://www.worldofescher.com/

Zo, dit is het einde van mijn blog. Ik hoop dat jullie het even interessant vonden als ik. Misschien tot de volgende blog. Daag!

Click here for more detail

donderdag 20 januari 2011

Escher en wiskunde

Hallo beste lezers. Hier ben ik dan weer met weer iets over Escher. Vandaag heb ik voor jullie opgezocht waarom hij zo belangrijk was in de wiskunde, en toen kwam ik dit te weten:

Na even wat op te zoeken heb ik iets meer gevonden over de het wiskundige aspect van zijn werken. Hierdoor zijn vele werken dan ook zo beroemd geworden. Het verbaasd mij persoonlijk een beetje dat er zoveel wiskunde in zijn werken in zitten, want hij was persoonlijk zeer slecht in wiskunde.

Escher wordt door de Internationale specialist Professor Doris Schattschneider in intuïtieve wiskundige genoemd. Dit is iemand die door iets steeds opnieuw te proberen en nieuwe ideeën uitwerkt tot verrassende oplossingen komt. Escher vond zijn oplossingen door steeds weer opnieuw te tekenen in zijn schrift.

Metamorfose 1 is de eerste van een hele lange reeks werken waarin Escher een vlakvulling verwerkt. Dit werk is te zien op bijgevoegde foto.

Zo, nu weten jullie en ik zelf natuurlijk ook weer een beetje meer over Escher.

Geniet nog van jullie avond en hopelijk tot morgen.

woensdag 19 januari 2011

Escher en zijn uitspraken.

Hallo beste lezers, hier ben ik weer. Vandaag heb ik voor jullie enkele bekende bekende uitspraken van Escher opgezocht.
" Ik geloof dat het maken van prenten, zoals ik dat doe, bijna alleen een kwestie is van: het zo verschrikkelijk graag goed willen doen"

" Om vrede te hebben met dit rare leven; om te aanvaarden wat wij niet begrijpen; om rustig af te wachten wat ons te wachten staat; moet je wijzer zijn dan ik ben"

" De dingen die ik wil uiten zijn zo prachtig en zuiver"

" Zo laat ons dan proberen om de berg op te klimmen, niet door te trappen op wat er onder ons ligt, maar door ons op te trekken aan wat zich boven ons bevindt, voor mijn part aan de sterren; amen"

Sommige van zijn uitspraken snap ik niet echt zo goed. Maar er zitten ook een paar zeer mooie uitspraken tussen, zoals; " Ik geloof dat het maken van prenten, zoals ik dat doe, bijna alleen een kwestie is van: het zo verschrikkelijk graag goed willen doen" Ik vind dit persoonlijk een heel mooie uitspraak, omdat het ook echt klopt. Iemand die niet graag met iets bezig is zal het nooit met zoveel toewijding doen. Ja Escher, hoe meer ik over hem opzoek, hoe interessanter ik hem vind!

Zo, ik hoop dat jullie weer een beetje meer weten over het leven van Escher. Morgen vertel ik u nog een beetje meer over zijn leven. Dus hopelijk tot morgen! 

dinsdag 18 januari 2011

Enkele kunstwerken van Escher

Hallo mijn beste lezers.

Vandaag heb ik een filmpje voor jullie opgezocht. Hier zijn allemaal kunstwerken van onze vriend Escher  in terug te vinden. Het filmpje is gemaakt in het Escher museum in Den Haag. Persoonlijk vind ik het jammer dat dit ik zo ver daar van daan woon. Want na het bekijken van dit filmpje, heb ik echt zin gekregen om dit museum te bezoeken.

De muziek in het fimpje past zeer goed bij het geheel. Dit omdat het zeer rustgevend is, net de beelden. Het bekijken  hiervan is dan ook een echte aanrader voor de Escher fans onder ons. Het enige jammere aan het filmpje is dat de beelden soms te snel verspringen. Hierdoor kan je soms de beelden niet voldoende bekijken. Maar bij het optreden van dit probleem, is de pauzeknop een zeer goede oplossing!

Ik hoop dat jullie net zoveel van het filmpje gaan genieten als ik heb gedaan. Bedankt voor het lezen van mijn blog, hopelijk tot morgen.

Groetjes Mimi.

maandag 17 januari 2011

Wie was Maurits Cornelis Escher eigenlijk?

Hallo beste lezers, vandaag heb ik voor jullie kort opgezocht wie Maurits Cornelis Echer eigenlijk was. En dig ben ik te weten gekomen:

Maurits Cornelis Escher was een zeer beroemde Nederlandse kunstenaar. Hij leefde van 1898 tot 1972. Hij was voornamelijk geliefd door het maken van zijn 'onmogelijke' kunstwerken, zoals bijvoorbeeld de Necker-Kubus. Veel van zijn kunstwerken zijn constructies van oneindigheid en in elkaar passende meetkundige patronen, die geleidelijk in volstrekt verschillende vormen veranderen.

Pas in de jaren vijftig kreeg hij erkenning voor zijn werken. Dit vooral in de Verenigde Staten. Wiskundigen en andere wetenschappers ontdekten toen de symmetrieën en thema's van hun vakgebieden in zijn kunstwerken. Vanaf 1960 werd Eschers grafische werk ook gebruikt in wetenschappelijke boeken.

Bedankt voor het lezen, en hopelijk tot morgen!

Maurits Cornelis Escher.